ponedjeljak, 21. listopada 2013.

GRUPNI I INDIVI DIVIDUALNI TURISTIČKI ARANŽMANI




Individualni aranžmani karakteristični su po tome što se kao kupci/klijenti  pojavljuju pojedinci. Kao pojedinac možemo udovoljiti svojim potrebama  individualno ili se priključiti drugim sudionicima i tako putovati grupno. Ti se aranžmani stvaraju “po narudžbi” – tek kada ih klijentela zatraži. Usto je pristup gostu i odnos spram njega drugačiji nego kod grupnih aranžmana. Posebno do izražaja
dolazi savjetodavna funkcija jer nastojimo udovoljiti željama gostiju uzimajući u obzir najbolju moguću opciju. U pravilu su ovi aranžmani skuplji od grupnih.
Grupni aranžmani izvode za određenu grupu turista koje imaju zajednički motiv za putovanje. Kod organizacije ovakvih aranžmana agencija mora pronaći motive koji će pobuditi zajednički interes (sportske manifestacije, vjerski događaji, kulturne i zabavne manifestacije, izložbe, sajmovi i sl.).  Ovakvim aranžmanima se lokalnom stanovništvu i članovima određenih klubova omogućuje jeftinije putovanje od onoga koje bi mogli sami organizirati. Tako agencija poboljšava svoj položaj i sliku o sebi.

Nema komentara:

Objavi komentar