ponedjeljak, 21. listopada 2013.

AKCIJONI TURISTIČKI ARANŽMANI





Akcijone turističke aranžmane nazivamo još i ture i predstavljaju oblik turističkih aranžmana u okviru kojih se raznovrsni oblici turističke ponude, u odnosu na vrijeme i  mjesto, usklađuju te se nude unutar jednog jedinstvenog, cjelovitok aranžmana, čije je osnovno obilježje pokret.
Ova vrsta aranžmana redovito sadrži  veći broj turističkih destinacija u kojima se boravi relativno kratko te je zbog toga neizostavna dobra informisanost, odnosno upoznatost,  organizatora putovanja s atraktivnostima svih mjesta koja su uvrštena  u itinerar, program putovanja.
Smisao akcijskog aranžmana  je putovanje od destinacije do destinacije , tako da glavnu ulogu pri izradi jednog ovakvog aranžmana  odigrava odabir mjesta.
Osnim glavnog aduta putovanja, potrebno je uvrstiti još nekoliko usputnih mjesta koja će svojim atraktivnostima odlučivanju potencijalnih kupaca upravo za taj aranžman.
Kod izrade akcijskih aranžmana posebnu pažnju agencije posvećuju izboru prevoznog sredstva. Izabrano prevozno sredstvo mora omogučiti dolazak u sve tačke  navedene na itineraru, a svojim konforom zadovoljiti klijentelu koja u njemu boravi najveći  dio putovanja. Udobnost  smještaja stavlja se na drugi plan,jer je boravak u njemu ograničen na relativno kraći vremenski period.
Motivi tura mijenjali su se kroz historiju i kroz promjene na turističkom tržištu.
Veoma česti motivi u današnje vrijeme je potrebe savremenog čovjeka se da se kreće, da zadovolji svoju znatiželju, da upozna druge narode i njihove običaje.
Akcijone turisričke aranžmane  najčešće djelimo prema prometnom sredstvu pomoču kojeg se aranžman provodi tako da postoje : autobusne, avionske i brodske ture(kružna putovanja,krstarenja)





Nema komentara:

Objavi komentar